Gradnja Doma za stara lica u Miljevini: Smještaj za 60 penzionera

Gradnja Doma za stara lica u Miljevini kod Foče teče planiranom dinamikom, a izvođač poručuje da će svi radovi biti završeni u predviđenom roku od godinu dana.
Ugovor o izgradnji Doma za stara lica potpisan je prije nepuna dva mjeseca, a u toku je betoniranje temeljne ploče. Vrijednost ove kapitalne investicije opštine Foča je 2,5 miliona KM.

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović, koji je danas obišao mjesto radova, istakao je da je ovo istorijski projekat za Miljevinu, od kojeg će višestruku korist imati cijela opština.

“Moram da iskažem veliko zadovoljstvo planiranom dinamikom radova, uprkos vrućinama kojima smo svakodnevno izloženi i da pohvalim izvođača i njegove radnike, koji nadljudskim naporima izvode radove”, rekao je Vukadinović.

On je naveo da će ovaj projekat donijeti radna mjesta i mnogobrojne benefite naselju Miljevina, a u Domu će biti obezbijeđen smještaj za 60 penzionera, sa mogućnošću širenja paviljona ukoliko se za to ukaže potreba.

Dom za stara lica biće javna ustanova pod patronatom opštine Foča. Njegovom izgradnjom stvoriće se uslovi za smještaj starih lica, kojima je potreban taj vid usluge.

Trenutno je u staračkim domovima širom Republike Srpske smješteno oko 30 starih lica iz opštine Foča.

(Izvor i foto: Srna)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *