Fond PIO uplatio 2,5 miliona KM za radnike iz 20 preduzeća

Fond penzionsko invalidske zaštite uplatio je 2,5 miliona KM za doprinose penzijsko i invalidsko osiguranja za 789 radnika iz 20 preduzeća i za 13 radnika koji su se prijavili na javni poziv čime su stekli uslove za penziju.

Kako je saopšteno, to je učinjeno na osnovu odluke Vlade Republike Srpske da se uplati 2,5 miliona KM iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika za potpunu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 789 radnika iz 20 preduzeća i za 13 radnika koji su se prijavili na javni poziv Fonda PIO i sa ovom uplatom stiču uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju.

Iz Fonda navode da je 2.413.433,87 KM namijenjeno za potpunu uplatu doprinosa radnika u preduzećima Trudbenik FPA iz Doboja, Vodovod i kanalizacija iz Rogatice, Robne rezerve Republike Srpske iz Banjaluke, zatim Šuma-tehna, Zelenilo i čistoća i Trgopromet iz Derventa.

Uplata se odonsi i na radnike Preduzeća za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu sa Sokoca i firme “Unioninvest” iz Istočnog Sarajeva.
Među 20 preduzeća su i Trudbenik FKO iz Teslića, Dekorativa iz Gacka, ODP Klaonica i fabrika za preradu mesa sa Han Pijeska, Lisina iz Šipova, Јavno preduzeće Republike Srpske za upravljanje i gazdovanje poslovnim prostorom iz Banjaluke, Fabrika motora specijalne namjene sa Pala, Župa iz Laktaša, Metalotehna iz Kneževa, Agrokombinat iz Rogatice, vlasenički Vodovod i kanalizacija iz i Čistoća, te Duvan iz Doboja.

Preostali iznos od 86.566,13 KM odnosi se na 13 radnika koji su se prijavili na javni poziv Fonda PIO otvoren do kraja godine. Oni ovom uplatom stiču uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju.

U saopštenju Fonda PIO se navodi sa radnici kojima je izvršena uplata sredstava sa kojom ispunjavaju uslove za penziju mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju u nadležnoj poslovnici Fonda.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *