Pomoć: 45.000 KM Udruženju penzionera Stari Grad

Načelnik Opštine Stari Grad, Irfan Čengić, organizovao je prijem za članove Udruženja penzionera Stari Grad Sarajevo u ugodnom ambijentu At Mejdana.

Povod za okupljanje bio je potpisivanje ugovora o dodjeli 45.000 KM namijenjenih financiranju aktivnosti Udruženja, u sklopu Javnog poziva. Predsjednik Udruženja, Kasim Halak, potpisao je sporazum u prisustvu načelnika Čengića.

Načelnik Čengić je tom prilikom naglasio značaj dodijeljenih sredstava za poboljšanje kvaliteta života penzionera, ističući da Opština Stari Grad ostaje posvećena pružanju podrške starijim sugrađanima.

“Ova sredstva predstavljaju našu predanost unapređenju uslova života naših penzionera. Osim ovih grantova, podržavamo i projekte poput ‘Udruženja Generacija’, kao i pomoć za liječenje, obnovu stambenih jedinica i drva za grijanje,” izjavio je Čengić.

Načelnik je kroz svoje djelovanje stalno isticao važnost aktivnog i zdravog starenja, te je njegova podrška penzionerima jasno vidljiva kroz sve realizirane projekte i inicijative.

(Izvor i goto: etto.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *