U Federaciji BiH cijene “zaključane” do kraja godine

Projekat Federalnog ministarstva trgovine i Udruženja poslodavaca FBiH ” Zaključavamo cijene” nastavlja se do kraja godine.

Poslodavci su predložili snižavanje i zaključavanje cijena za 56 prehrambenih i higijenskih proizvoda u četvrtom krugu koji je aktuelan od 1.10. do 31. 12. 2024. godine.

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević pozdravio je ovu inicijativu i kazao kako su poslodavci i ovaj put pokazali društvenu odgovornost, naročito prema najosjetljivijim kategorijama nastavljajući ovaj projekat dobrovoljno i pored činjenice da je došlo do značajne stabilizacije cijena na tržištu.

Podsjećamo, projekat “Zaključavamo cijene’” počeo je 15. decembra 2023. godine. Federalno ministarstvo trgovine zajedno sa Udruženjem poslodavaca, udruženjima potrošača i sindikatom trgovačkih radnika dogovorilo je da se na tri mjeseca snize i zaključaju cijene 40 prehrambenih i higijenskih artikala, kako bi se spriječilo naglo povećanje cijena i omogućilo i potrošačima sa manjim primanjima da obezbijede osnovne životne namirnice. Protokol su potpisala 32 trgovačka subjekta koji imaju više od 1.500 trgovačkih radnji u FederacjIi.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *