Biblioteka u Brčkom: Godišnja članarina za penzionere 3 KM

Biblioteka-Knjižnica Brčko distrikta BiH s fondom od 130.000 jedinica realizira brojne aktivnosti, a penzioneri za godišnju članarinu treba da izdvoje samo tri konvertibilne marke.

Biblioteka je smještena u centru grada na prostoru od 1.700 kvadratnih metara, a posjeduje raznovrstan i vrijedan fond s više od 130.000 bibliotečkih jedinica, pretežno knjiga, periodičnih publikacija i razne vrste neknjižne građe – navela je u izjavi za Fenu rukovodilac te institucije Lejla Hogić.

Pripada Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta, a brojne aktivnosti Biblioteka – Knjižnica realiziju putem sistemske oganizacije koju čine opšte odjeljenje, odjeljenje za djecu, odjeljenje obrade (inventarisanje, klasifikacija i katalogizacija), stalni fond i čitaonica, zavičajna zbirka, američki kutak i područno odjeljenje u Gornjem Rahiću.

Od juna 2021. godine Biblioteka je uključena je u COBISS sistem.

Hogić podvlači da je u tu biblioteku do 15. oktobra ove godine učlanjeno 2.700 članova.

“Članarina je na godišnjem nivou i iznosi 10 KM za zaposlene, 5 KM za učenike, studente i nezaposlene, 3 KM za penzionere i djecu predškolskog uzrasta. Besplatan upis imaju članovi porodica poginulih boraca i RVI. Takođe postoji mogućnost kolektivnog upisa (najmanje deset učenika po cijeni od 2.50 KM po učeniku). U okviru manifestacije “Mjesec knjige” koja se održava u oktobru upis u biblioteku je besplatan”, naglasila je Lejla Hogić.

(Izvor i foto: brcanski-forum.com)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *