Dom penzionera se oprostio od Ale

Iz Doma penzionera Banjaluka su se emotivnim pismom na društvenim mrežama oprostili od preminulog Alije Mahmutovića, poznatijeg kao čika Ale.

Pismo prenosimo u cjelosti

“Uvek je teško kada odlazi neko drag. Često se zbog prirode posla naprosto srodimo sa našim korisnicima i retko o tome pričamo, što zbog porodica, što zbog drugih korisnika, što zbog tajnosti podataka, ali o ovom korisniku moramo, napisati bar reč-dve, poštujući sve navedeno.

Dragi naš Čika Ale, Alija Mahmutović rođen je 25.02.1942. godine u mjestu Vrbanja, od oca Mustafe i majke Adevije, tada je bar upisan, iako je on tvrdio da je rođen u januaru 1941.godine.

O njegovom životu se malo zna, ali ono što se zna je da je ceo svoj život bio human i darežljiv čovek, vedrog izraza lica, koji je imao mnogo hobija, a među njima je bila šetnja gradom, deljenje bombona djeci, redovno je hranio golubove, ćuke i mace, amaterski regulisao saobraćaj, skupljao sličice Životinjskog carstva, pamtio registarske tablice i šta sve ne.

U naš dom je došao u februaru 2023.godine i ubrzo se raširila vest da je tu. Zbog poodmakle bolesti malo šta smo o njemu saznali, ali to nam nije ni bilo bitno, jer i bez legende o Ali dovoljno nam je bilo videti njegov topli pogled i duh da te osvoji.

Iako teško pokretan u slobodno vreme znao je doći do prozora i hraniti golubove.
“Znaš trebamo ih nahraniti, oni hrane svoje mlade.” Tiho i jedva razumljivo bi prozborio.

Često bi nas držao za ruku i samo se osmehivao. Bio je miran, staložen i dostojanstven u svoj svojoj muci.
I kada više nije mogao koračati nije zaboravljao svoje golubove, samo bi nam pružio ruku sa komadom hleba i sve nam je bilo jasno.

Za ovo kratko vreme u više navrata je bio hospitalizovan i uvek se vraćao. Ali ne i ovaj put. Otišao je naš Ale put svojih golubova i za sobom je ostavio mnoge lepe uspomene kojih ćemo se svi sećati.

U amanet nam ostaje lekcija da svemu i svima pristupamo sa osmehom, toplinom, blagošću i poštovanjem, baš kao što je to i naš čika Ale činio. Dragi naš Ale čast nam je bila poznavati te i služiti te”.

(Izvor i foto: Facebook/Dom penzionera)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *