Dom za starija lica Prijedor obilježio 25 godina rada

Svečanom akademijom, Dom za starija lica Prijedor obilježio je 25 godina rada. Kroz ovu ustanovu prošli su brojni korisnici, a među njima i mještani Prnjavora koji preko Centra za socijalni rad ove opštine svoj novi život započinju u Domu.

“Centar za socijalni rad Prnjavor i Dom za starija lica Prijedor sarađuju duži niz godina. Naša saradnja je obostrana. Stara lica bez porodičnog staranja su jedna od kategorija kojom se bavi Centar za socijalni rad i zbilja kada imamo potrebu za smještanjem nekog od korisnika pozovemo Dom Prijedor, koji nam uvijek izlazi u susret”, kaže Dragana Radulović, direktor centra za socijalni rad Prnjavor

“Željeli smo da za dvadesetpetogodišnjicu rada sve naše korisnike, zaposlene radnike i saradnike obradujemo prigodnim programaom”, istakla je Marija Ličanin, direktor Doma za starija lica. Dodaje da je ova ustanova stala na zdrave noge.

“Mogu da kažem da je ova ustanova prošla kroz razne uspone i padove, ali sada je naše poslovanje stabilno. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti tako”, kaže Ličanin.

U Vladi Republike Srpske kažu da kroz redovna i interventna sredstva redovno sufinansiraju smještaj korisnika u prijedorski Dom za starija lica.

Na svečanoj akademiji uručene su zahvalnice institucijama, ustanovama i udruženjima sa kojima Dom za starija lica ima dobru saradnju.

(Izvor i foto: kozarski.com)

 

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *