Dubičko Udruženje penzionera pruža olakšice za svoje članove

Na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine Udruženja penzionera opštine Kozarska Dubica razmatrani su i usvojeni izvještaji o radu i izvršenju finansijskog plana Udruženja za 2023.godinu, izvještaj Nadzornog odbora o materijalno-finansijskom poslovanju u prethodnoj godini, te program rada i finansijski plan za tekuću godinu, kao i odluke o visini i raspodjeli članarine .

Kozarska Dubica ima 4.615 penzionera, od kojih su 4.316 ili 95 posto članovi ovog Udruženja.

“Ovaj procenat je najveći od svih udruženja u Republici Srpskoj i rezultat je našeg rada i konstantne brige o članovima, kao i dobre saradnje koju imamo sa Fondom PIO RS, kako sa Filijalom Prijedor, tako i sa Poslovnicom Kozarska Dubica”, istakao je predsjednik dubičkog udruženja penzionera Rodoljub Burazor.

On je rekao da su osnovne aktivnosti Udruženja vezane za funkcionisanje Fonda solidarnosti i Kase uzajamne pomoći.

Burazor je rekao da porodicama preminulih članova Fond PIO isplaćuje 500 KM, a Udruženje iz Fonda solidarnosti 550 KM.

“U kontinuitetu nastojimo da obezbijedimo olakšice za naše članove, tako da i sada mogu povoljno na rate u određenim prodajnim objektima nabavljati medicinske aparate, obuću, zimnicu”, kazao je Burazor.

On je istakao i da Kasa uzajamne pomoći veoma dobro funkcioniše i penzionerima preporučio da koriste ovu pogodnost.

“Kasa uzajamne pomoći uspješno funkcioniše od 2006.godine, a početna sredstva u iznosu od 30.000 KM obezbijedila je Opština Kozarska Dubica”, podsjetio je Burazor.

Današnjoj sjednici Skupštine Udruženja penzionera opštine Kozarska Dubica prisustvovali su i gosti iz susjednih opština.

(Izvor i foro: RTV KD)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *