Godišnje druženje više stotina penzionera u Prijedoru

U Prijedoru je sinoć održano tradicionalno druženje više stotina penzionera iz 18 mjesnih udruženja sa područja grada.

Organizator druženja je Mjesno udruženje penzionera iz Čirkin Polja, čiji je predsjednik Goran Goronja rekao novinarima da im ova druženja mnogo znače i da na njima sumiraju rezultate u godini koja je pri kraju.

Predsjednik gradskog Udruženja penzionera Slobodan Brdar istakao je da udruženje broji oko 14.000 članova, te da ove aktivnosti nisu bile moguće bez pomoći lokalne zajednice.

“Da nije grada Prijedora i ostvarene dobre saradnje, kao i humanosti prema najstarijoj populaciji mi ne bi mogli isplaćivati jednokratnu pomoć, realizovati redovne aktivnosti, kao i druženja i izlete penzionera”, rekao je Brdar.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović smatra da su ovakvi trenuci druženja veoma značajni za penzionere u čemu imaju podršku republičkog Udruženja.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da podrška Gradske uprave najstarijoj populaciji neće izostati ni u narednom periodu.

“Do kraja godine održaćemo sastanak sa gradskim i republičkim rukovodstvom da bi definisali prioritete za iduću godinu i šta je ono što se očekuje od Gradske uprave. Sve ono što predlože biće uvršteno u budžet grada za iduću godinu”, rekao je Javor.

U znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć najstarijoj populaciji, najistaknutujim članovima i pojedincima poklonjene su ikone.

(Izvor i foto: Srna)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *