Isporuka ogreva u USK-u će trajati do sredine novembra

Savez udruženja penzionera Unsko-sanskog kantona i ŠPD Unsko-sanske šume održali su sastanak na kojem su razgovarali o dinamici isporuke ogrevnog drveta za ovu kategoriju društva u tekućoj godini, kao i sortimentima drveta koje ŠDP USK-a šume mogu ponuditi za iduću godinu.

Iz Saveza udruženja penzionera USK-a ističu kako su očekivali da drva budu isporučena do kraja ovog mjeseca svim penzionerima, ali da to ipak neće biti moguće realizovati iz objektivnih razloga nedostatka radne snage i činjenice da ŠPD USK-a šume, pored penzionera, snabdijevaju sindikate i škole na području kantona.

“Dio ogrevnog drveta za penzionere neće biti isporučen do kraja oktobra i najvjerovatnije će se duboko ući u novembar kako bi se isporuka do kraja uspjela realizovati. Ovom činjenicom su najviše pogođeni penzioneri u Bihaću i Cazinu, dok su u gradovima Sanski Most, Bosanski Petrovac i Velika Kladuša drva u potpunosti isporučena penzionerima s tog područja. Ostaje i jedan manji dio isporuke u Ključu, Bužimu i Bosanskoj Krupi ali će to biti završeno ovih dana”, kaže predsjednik Saveza udruženja penzionera USK-a Mirsad Terzić.

Druga tema razgovora na sastanku predstavnika šumara i penzionera bila je problematika oko isporuke ogrevnog drveta za iduću godinu. Kako je istaknuto, postoje određeni problemi koji se javljaju takođe zbog nedostatka radne snage i samarica kojima se izvlači drvo iz šume, a kojih je sve manje.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *