Nema poskupljenja struje u Srpskoj

Odluka Ustavnog suda neće dovesti do povećanja cijena električne energije za potrošače u Republici Srpskoj, zaključeno je na današnjem sastanku, kojeg je organizovao premijer Radovan Višković, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, direktor Elektroprivrede (ERS) Luka Petrović, ministri u Vladi Srpske Petar Đokić i Miloš Bukejlović, te predstavnici Regulatorne komisije za energetiku.

Na sastanku je, kako se u saopštenju dodaje, usaglašeno da će Regulatorna komisija za energetiku donijeti rješenje kojim će se prilagoditi odluci Ustavnog suda o tarifama za obračun električne energije. Kako je istaknuto, u okviru tarifnih grupa neće postojati podgrupe.

Višković je istakao da su predstavnici Republike Srpske brzo djelovali nakon odluke Ustavnog suda Republike Srpske i donijeli odluku kako električna energija ne bi poskupila za građane.

Poručio je da Vlada Republike Srpske neće dozvoliti da cijena struje bude povećana i da će iskoristiti sve mehanizme da ostane najjeftinija u regionu, kao i do sada.

Podsjećanja radi, Ustavni sud Republike Srpske odlučio je da tarife za obračun električne energije nisu u skladu sa Ustavom Republike Srpske.

(Foto ilustracija: Yandex)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *