Novčana pomoć za 149 nezaposlena borca i ratna vojna invalida u Kostajnici

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović uručio je danas rješenja o dodjeli jednokratne novčane pomoći od po 200 KM za 149 nezaposlenih boraca i ratnih vojnih invalida koji su ostvarili ovo pravo po osnovu javnog poziva.

Janjetović je rekao novinarima da će biti isplaćeno ukupno 30.000 KM.

“Nakon skupštinske odluke, opština je obezbijedila sredstva u budžetu, raspisala javni poziv na koji se prijavilo i uslove ispunilo 149 demobilisanih boraca koji će dobiti pomoć”, rekao je Janjetović novinarima.

On je napomenuo da ova sredstva nisu ni približno dovoljna, ali da će se potruditi da u narednom periodu bude više novca za boračke kategorije.

Borac treće kategorije Milan Kejić rekao je da živi u četvoročlanoj porodici i da je nezaposlen, te da će mu ova sredstva biti od pomoći za kupovinu lijekova.

Borac druge kategorije Damir Tihić rekao je da mu pomoć mnogo znači jer je nezaposlen već sedam godina.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć putem javnog poziva ostvarili su borci i ratni vojni invalidi koji su nezaposleni ili su penzioneri čija penzija nije veća od najniže određene penzije u Republici Srpskoj za ovu godinu, kao i borci i ratni vojni invalidi koji nisu obuhvaćeni programom zapošljavanja i samozapošljavanja.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *