Od Opštine 35.000 KM za Udruženje penzionera Novi Grad

Zamjenik načelnika opštine Novi Grad Bojan Lukač, koji je prisustvovao skupštini Udruženja penzionera Novi Grad, rekao je da ova opština podržava aktivnosti opštinskog Udruženja penzionera, te da je u budžetu opštine Novi Grad za podršku Udruženju penzionera planirano oko 35.000 KM.

“Nadamo se da će u rebalansu budžeta sredstva biti uvećana”, naveo je Lukač.

Predsjednik Udruženja penzionera Novi Grad Nedeljko Zgonjanin rekao je da je u ovoj lokalnoj zajednici 5.078 penzionera, od kojih 3.081 imaju invalidsku penziju, 791 starosnu i 1.206 porodičnu. On je objasnio da od ukupnog broja penzionera 388 nisu članovi Udruženja.

“Udruženje je prošle godine realizovalo planirane aktivnosti. Jedna od aktivnosti bila je podjela paketa penzionerima sa najnižim penzijama, njih 405 ukupne vrijednosti 25.322 KM”, naveo je Zgonjanin.

Prema njegovim riječima, prošle godine je isplaćena novačana pomoć za umrle članove udruženja u iznosu 102.500 KM, po 500 KM za 205 preminulih.

“Prošle godine opština Novi Grad je doznačila 34.480 KM, od čega 20.611 KM za banjsku rehabilitaciju”, rekao je Zgonjanin.

On je dodao da je prošle godine u Banju Mlječanica upućeno 46 penzionera, te je 65 odsto cijene platila opština Novi Grad, a 35 odsto korisnici.

On je rekao i da su u okviru programa Vlade Republike Srpske u Banju Vrućicu u Tesliću prošle godine upućena 22 penzionera iz Novog Grada.

Zgonjanin je istakao da je Udruženje penzionera prošle godine organizovalo jednodneni izlet za 250 penzionera, te druženje povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starijih osoba koje je okupilo 330 penzionera.

“Prošle godine organizovali smo i opštinski šahovski turnir uz učešće 40 članova, kao i besplatno mjerenje krvnog pristiska i šećera u krvi za 105 penzionera”, naveo je Zgonjanin.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *