Oko 500 penzionera u Banjaluci već podnijelo zahtjev za besplatan javni prevoz

Svi penzioneri i lica starija od 65 godina mogu da se prijave i ostvare svoje pravo na besplatan javni prevoz, novu mjeru podrške koja je uvedena na inicijativu gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Predaja ovih zahtjeva počela je juče i prema riječima koordinatora projekta za sprovođenje mjere besplatnog javnog prevoza, Tanje Palačković – veliki broj sugrađana, njih blizu 500 u ova dva dana već je podnijelo zahtjev za izdavanje besplatnih kartica.

-Prvi put u istoriji Banje Luke, ali i Republike Srpske penzioneri će dobiti besplatan javni prevoz i ponosna sam na ovu mjeru Grada i što je Banja Luka primjer svim drugim lokalnim zajednicama – kazala je ona.

Ovom prilikom pozvala je sve penzionere da predaju zahtjev za dobijanje doživotne kartice za besplatan prevoz.

Kako je navela, svi penzioneri koji žele iskoristiti pravo na besplatan javni prevoz, potrebno je da u prostorijama bivšeg Vojnog odsjeka, Udruženja penzionera Grada Banja Luka u Grčkoj ulici, ali i u prostorijama svih mjesnih zajednica uz popunjen zahtjev prilože: dvije fotografije, kopiju lične karte, uvjerenje o prebivalištu i ček od posljednje penzije.

-Kada je riječ o licima starijim od 65 koja nemaju penziju, umjesto čeka od penzije potrebno je da prilože ovjerenu izjavu da ne uživaju penziju ovdje niti u inostranstvu – kazala je Palačković.

(Izvor i foto: banjaluka.rs.ba/A.Čavić)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *