Outleti hrane u Sarajevu i Banjaluci nude proizvode niže i do 50 %

Prije nekoliko godina, tačnije 2018. godine otvorena je prva outlet prodavnica hrane u BiH, odnosno u Sarajevu. Godinu kasnije isti koncept prodavnice otvoren je i u Banjaluci.

Naime, riječ je o prodavnicama koje u svom asortimanu drže proizvode kojima je ili oštećena ambalaža, ili su pred istek roka trajanja. U ovim prodavnice svako može kupovati hranu, sredstva za higijenu, deterdžente po drastično sniženim cijenama nego su one uobičajene u prodavnicama.

U ovim radnjama mogu se naći i proizvodi koji izlaze iz asortimana ili, recimo, ako neka kompanija prestaje da uvozi jedan proizvod, a počinje ga uvoziti druga, onda se oni rješavaju kompletnih zaliha. To sve završi u ovim prodavnicama i najčešće se prodaje upola cijene.

Food Outlet prodavnica Yumm

Food Outlet prodavnica Yumm  u Sarajevu je prva ovakva prodavnica otvorena na teritoriji BiH.

Mladi bračni par iz Sarajeva je nakon što su odustali od odlaska u inostranstvo odlučili da pokrenu posao u BiH.

“Suprug je došao na ideju da ponudimo nešto novo i drugačije i time privučemo kupce. Shvatili smo da ovakve radnje odavno postoje u svijetu”, rekla je za Penzionerski centar Nikolina Piljić-Alić.

Ona ističe da su njihovi kupci školarci, penzioneri, stariji, mlađi, oni slabijeg imovinskog stanja, kao i imućniji.

“Apsolutno nema pravila”, kaže Nikolina.

Ističe da su nakon više od pet godina rada ponosni na činjenicu da su tone i tone hrane spasene od uništavanja, da imaju divne kupce i da su stekli i prijatelje kroz ovaj posao.

” Možemo da pomognemo drugima i posebno smo ponosni na činjenicu da sve radimo transparentno i u skladu sa zakonskim propisima. Istovremeno, to nam je i veliki minus jer ograničava ponudu artikala koji se mogu naći u ponudi”, navodi Nikolina.

Food Outlet Globus

Slična situacija je i sa prodavnicom Food Outlet Globus u Banjaluci.

Raznovrstan asortiman prehrambenih i neprehrambenih proizvoda prepoznatljivih brendova po cijenama nižim čak preko 50% u odnosu na cijene u klasičnim supermarketima, možete pronaći na tri adrese u najvećem gradu Srpske.

I kod njih dolaze ljudi različitih kupovnih moći, a mnogima je cilj, pored niskih cijena, da ne propada hrana i proizvodi koji su oštećeni ili pred istek roka.

Penzioner Milorad iz Banjaluke kaže da često posjećuje ovu prodavnicu. Ističe da se vrlo povoljno mogu naći mnogi proizvodi koje on svakodnevno koristi, a uz to postaje i human jer hrana na propada.

“Jednom sedmično obavezno svratim kod njih. Uvijek nešto pazarim, a često pratim i njihove akcije koje objavljuju na svojoj Facebook stranici”, kaže Milorad.

Piše: Sandra Vukić/Penzionerski centar

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *