Penzioneri iz Srbije i Srpske na turniru “Treći drinski kup – Zvornik”

Na turniru “Treći drinski kup- Zvornik” učestvovalo je 11 udruženja penzionera iz Republike Srpske i Srbije, a titula najboljih pripala je ekipi Udruženja penzionera Bajina Bašta. Drugo mjesto pripalo je ekipi penzionera iz Vlasenice, a treće mjesto ekipi iz Srebrenice.

Koliko im godine dozvoljavaju, takmičili su se u različitim sportskim disciplinama: malom fudbalu, košarci, šahu i ribolovu.

Kako je rekao predsjednik Gradskog udruženja penzionera Zvornik Branislav Mihajlović, uručeni su pehari za osvojeno prva tri mjesta kao i zahvalnice svim učesnicima.

“I pored teške situcije u kojima se penzioneri nalaze uspjeli smo da organizujemo ovo sportsko takmičenje. Na manifestaciji su učestvovali članovi Udruženja pezionera iz Bajine Bašte, Ljubovije, Malog Zvornika, Banje Koviljače i Loznice kao i članovi Udruženja penzionera iz Vlasenice, Milića, Šekovića, Bratunca, Srebrenice i Zvornika”, istakao je Mihajlović.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović, rekao je da mu je velika čast da je prisutan na “Trećem drinskom kupu- Zvornik“, na kome su se okupili članovi pet Udruženja penzionera iz Republike Srbije i šest Udruženja penzionera iz Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja penzionera Bajina Bašta Nedeljko Rakić, istakao je da se već šest godina organizuju druženja penzionera iz Srbije i Republike Srpske.

“Zainteresovanost za druženje i ovakve manifestacije na kojima se druže i učestvuju penzioneri bila je velika i za sada imamo jedanaest opština i gradova sa leve i desne obale Drine. Mi smo to nazvali Drinski kup i imamo četiri puta godišnje druženja i svaki put u drugom mjestu”, kaže Rakić.

(Izvor: radioosvit.com; foto: Udruženje penzionera Bajina bašta/FB)

 

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *