Penzioneri se nadaju još jednom povećanju penzija

Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Živinice održaloje  sedmu redovnu sjednicu skupštine, a na dnevno redu bilo je 10 tačaka.

Usvojeni su, imeđu ostalog, finansijski plan kao i izvještaji o radu Udruženja u 2023.godini, tokom koje su realizirane brojne aktivnosti.

U Udruženju penzionera Živinice, ističu da je predhodna godina najbolja do sada, i po pitanju realizacije plana programa ali i kada su upitanju finansijska sredstva .

Udruženje penzionera umirovljenika Živnice broji preko 5500 članova. Udruženje je osnovano kako bi olakšalo svakodnevnicu ovoj kategoriji stanovništva.

Predsjednik Udruženja Saudin Šljivić ovom prilikom je naglasio da su penzioneri tokom prošle godine imali i povećanje penzija, zahvaljujući razumijevanju vlasti u našoj zemlji, ističući , da se u dogledno vrijeme očekuje još jedno povećanje penzija ali i isplata 13 penzije, jer kako obrazlaže u budžetu je bilo dovoljno novca za budžetske korisnike za isplatu 13 plata, te se nadaju da će biti sredstava i za penzionere.

Na današnjoj sjednici Skupštine pored toga što su usvojeni izvještaji programa rada i finansijski izvještaj za prošlu godinu, usvojeni su i programi rada kao i finansisjki plan za 2024.godinu.

(Izvor: rtvzivinice.tv)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *