Podrška za penzionere u Šamcu od 12.000 KM

Predsjednik Skupštine opštine Šamac, Simo Varadinović naveo je da je na današnjoj sjednici , između ostalih, razmatrana i Informacija o stanju i položaju penzionera na području opštine Šamac za 2022. godinu.

“Prema podacima lokalnog Udruženja penzionera, lani su u Šamcu bila 2.444 penzionera sa prosječnom penzijom od 430 KM. Odlučili smo da za 2024. godinu predvidimo 12.000 KM kao podršku njima”, rekao je Varadinović.

Varadinović je naveo da Opština Šamac ulazi u završnu fazu izrade Strategije za osobe treće dobi na ovom području za period 2023-2029. godine.

“Nadam se da ćemo na decembarskoj Skupštini imati i taj dokument i biti prva opština u Republici Srpskoj koja je usvojila jedan ovakav strateški dokument”, rekao je Varadinović.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević izjavio je da je za socijalna davanja predviđeno oko 1.980.000 KM.

Milićević je istakao da su ovim nacrtom predviđena veća izdvajanja i za stipendiranje studenata, za penzionere i socijalno ugroženo stanovništvo, te pozvao sve građane i nevladine organizacije da aktivno učestvuju i u elektronskoj, ali i u javnim raspravama 27. i 28. novembra u mjesnim zajednicama Obudovac i Šamac.

(Izvor i foto: infobijeljina.com)

 

 

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *