Ručni radovi ispunili Dom penzionera u Derventi

Ručni radovi poput ikona, odjevnih predmeta, ukrasnog posuđa i cvijeća, te domaćih džemova i slatka od raznog voća, krasili su izložbu u Domu penzionera, a izložbu je Udruženje penzionera priredilo povodom Međunarodnog dana žena.

Priliku da pokažu da penzionerske dane ispunjavaju kreativnim, ali i korisnim aktivnostima, iskoristilo je deset članova Udruženja penzionera, ali i Turistička organizacija grada.

Predsjednik Udruženja penzionera Derventa Veljko Spasenić rekao je da je ova izložba dokaz da su derventski penzioneri veoma aktivni i da svoje vrijeme koriste na najbolji mogući način.

“Naši penzioneri su aktivni, druže se, sebe ugrađuju u aktivnosti, a dokaz je da danas ovdje imamo različite predmete i proizvode kućne radinosti”, kazao je Spasenić.

Penzionerka Milka Durmiš smatra da članovi starije populacije, barem u derventskom udruženju, nastoje da svoje vrijeme što kvalitetnije iskoriste.

“I ova izložba ide u prilog tome. Rado sam i sama izložila nekoliko ručnih radova, nakit, stare nošnje, med, cvijeće i drugo”, kazala je Durmiševa.

Nada Radanović predstavila je svoje, ali radove svoje unuke Eme.

” Željela sam da pokaže sugrađanima da mnoge predmete mogu da recikliraju i ponovo iskoriste. Takođe, moja unuka izrađuje unikatne ukrase koje sam izložila”, rekla je Radanovićeva.

(Izvor i foto: Derventski list)

 

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *