Runić: Srpski penzioneri u FBiH potpuno dergradirani

Srpski penzioneri u Federaciji BiH /FBiH/ su potpuno degradirani, jer su izostavljeni iz pomoći resornog federalnog ministarstva, kao i pomoći EU za BiH s ciljem ublažavanja negativnog socio-ekonomskog uticaja energetske krize, izjavila je načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

Runićeva je navela da su srpski penzioneri koji žive u povratničkim opštinama ostali uskraćeni za pomoć koju federalno Ministarstvo rada i socijalne politike realizuje kroz Program utroška sredstava sa pozicije tekućeg transfera drugim nivoima vlasti i fondovima, kao i podrške EU za BiH.

“Penzioneri sa prebivalištem u FBiH, a koji su korisnici Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske prema posljednjem uputstvu navedenog ministarstva ne mogu podnijeti zahtjev. Republika Srpska je ovaj program već implementirala tokom septembra, a ni tamo nisu mogli podnijeti zahtjev zbog toga jer im je prebivalište u Federaciji”, rekla je Runićeva Srni.

Ona je naglasila da je ovo potpuna degradacija srpskih penzionera u FBiH i zloupotreba vakuuma u entitetskim propisima, jer im se, osim što su usmjereni na dobijanje srazmjernih penzija koje najčešće ne dostižu ni do minimalne, sad uskraćuje pravo na pomoć koju dobijaju svi drugi.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *