Savez penzionera SBK: Penzionerima najmanje pet metara drveta

U Donjem Vakufu održan je sastana Upravnog odbora Saveza penzionera SBK, a glavna tema sastanka odnosila se na snadbjevanje ogrijevnim drvetom penzionera sa područja Srednjobosanskog kantona.

Donesen je zaključak da nastupe sa jedinstvenim zahtjevom da penzioneri u svim opštinama nebi smjeli dobiti manje od pet metara ogrijevnog drveta, te da ostali korisnici usluga ŠPD “Srednjobosanske šume/Šume središnje Bosne”d.o.o. Donji Vakuf, vezano za snadbjevanje stanovništva ogrijevnim drvetom, na području jedne opštine ne mogu dobiti više nego što to dobijaju penzioneri.

Kako navodi predsjednik Saveza penzionera SBK Senad Buljina, sada postoji situacija u kojem je vidljiva diskriminacija u smislu da u pojedinim opštinama, penzioneri dobiju po 2 kubika, a neka druga udruženja ili sindikati dobiju 5 metara, tako da ovim zaključkom traže da svi imaju pravo na istu količinu prilikom kupovine ogrijevnog drveta, kako penzioneri tako i ostala udruženja odnosno sindikalne organizacije.

“Što se tiče cijene mi smo zadovoljni istom iz razloga što smo za 2023. godinu imali najpovoljniju cijenu nabavke ogrijevnog drveta za svoje članove, što se tiče svih šumko-privrednih društava u Federaciji. Ove godine očekujemo da to bude malo skuplje, ali ne u toj mjeri , obzirom da su i penezije porasle u proteklom periodu”, naglasio je Senad Buljina, na naše pitanje o cijeni ogrijevnog drveta za penzionere.

(Izvor i foto: radiodonjivakuf.com.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *