Šta je sve u 2023. realizovalo Udruženje penzionera iz Konjica

Udruženje penzionera Grada Konjica u 2023.godini realiziralo brojne aktivnosti s ciljem pomoći članstvu

Udruženje penzionera Grada Konjica je na kraju prošle 2023.godine imalo 2371 člana, a svi oni koji su se učlanili nakon 17.marta prošle godine, plaćaju članarinu u iznosu od tri marke, odluka je to koju je rukovodstvo usvojilo na Izvještajnoj skupštini.

Postojeći članovi su mogli dobrovoljno preći na viši iznos članarine, što su neki i učinili, ili zadržati prethodne iznose od jednu ili dvije marke, pojasnio je Edo Hajduk, predsjednik Upravnog odbora Udruženja penzionera Konjic.

“Na Izvještajnoj skupštini smo donijeli odluku da svi novi članovi plaćaju tri marke članarinu, dok su oni koji su se upisali ranije, prije donšenja odluke, ostali na dvije marke. Tako smo što se tiče novoupisanih u 2023.godini imali 37 članova sa 2 KM, 81 sa 3 KM i jednog člana sa 5 KM. Imamo oko 500 članova koji plaćaju 1 KM, dok je dobrovoljno na 2 KM prešlo devet članova, na 3 KM 411, jedan član je prešao na 4 KM, a šest na 5 KM”-kazao je Hajduk, dodavši da su u decembru prošle godine dobili i novo rukovodstvo”, rekao je Edo Hajduk, predsjednik Upravnog odbora Udruženja penzionera Grada Konjica.

IStakao je da je za predsjednika Skupštine izabran Sead Ribić, a za njegovo zamjenika Šerif Ćorić. U Upravni odbor su izabrani Osman Elezović, Mustafa Lepara i Živana Hadžizukić, te Mirko Ivković i ja iz starog saziva. U Nadzorni odbor su izabrani Salko Bubalo, Ibro Duračić i Rašid Bajić.

Udruženje penzionera Grada Konjica je u prošloj godini uspješno realiziralo mnoge aktivnosti, a posebno izdvajaju akciju nabavke drvnog ogrjeva na rate za članstvo. Ovu pogodnost je iskoristilo 146 članova.

“Mislim da najviše pomažemo našim članovima kroz akciju nabavke drvnog ogrjeva na rate. U prošloj godini je naših 146 članova naručilo 791 metar prostorni cjepanih drva i 16 mз u ćutucima, što je ukupno 89.218 KM. I ove godine će naši članovi moći naručiti drva na osam rata, a prijave kreću uskoro”,naveo je Hajduk.

Posredstvom Udruženja penzionera Grada Konjic u prošloj godini je 41 član iskoristio pogodnost povoljnijeg banjskog liječenja, dok je za 11 članova ova usluga bila besplatna. Realizovane su i posjete bolesnim članovima i podjela poklon paketa, istaknuo je Hajduk, dodavši da su prigodnim aktivnostima obilježili i Dan penzionera uz podršku Grada Konjica.

“Grad Konjic nam je uplatio 17.000 maraka za poklon pakete za Dan penzionera. Podijelili smo poklone godištima 1941.-1945. i članovima koji imaju 90 i više godina. Također, podijelili smo i 100 paketa u vrijednosti 30 KM koje smo dobili od “Misije bez granica”. Našim bolesnim članovima podijelili smo 100 paketa u vrijednosti 30 KM i 12 paketa u vrijednosti 15 KM. Ukupna vrijednost poklon paketa koje smo podijelili u prošloj godini iznosila je 22.665 KM. Isplatili smo i 114 posmrtnina supružnicima naših umrlih članova u vrijednosti od 19.985 KM”, rekao je Hajduk.

On je naglasio da će u 2024.godini povećati iznose vrijednosti poklon paketa koji će biti podijeljeni za Dan penzionera.

“Grad Konjic nas je podržao sa 20.000 KM u 2024.godini i sredstva će biti potrošena za pakete, kako bismo olakšali našim članovima težak penzionerski život” -poručio je Edo Hajduk, predsjednik Upravnog odbora Udruženja penzionera Grada Konjica.

(Izvor: radiokonjic.ba; foto ilustracija: yandex)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *