Stanivuković obradovao penzionerke: Prve će dobiti kartice za javni prevoz

Povodom Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Draško Stanivuković družio se sa damama penzionerima.

Tom prilikom, gradonačelnik je poručio kako je ovo, već sada tradicionalno druženje, te da Grad Banja Luka, ali i on lično, njeguju odličnu saradnju sa Udruženjem penzionera Banje Luke.

“Drago mi je što sam ovdje, što sam iskoristio skupštinsku pauzu kako bih se družio sa našim damama penzionerkama. Prisutno je više članica Udruženja penzionera Grada, te zajedno obilježavamo ovu značajnu manifestaciju. Cijeli mart mjesec mi poklanjamo našim damama – ne samo kroz bukete i poklone, nego i kroz suštinsku borbu za prava svih naših žena. Važno je da skrenemo pažnju na neka od najvažnijih pitanja iz oblasti zdravlja i drugih vrsta prava, o kojima ćemo pričati cijeli ovaj mjesec”, kazao je gradonačelnik.

Poručio je i to kako je od velike važnosti što će se otvoriti i mnoga druga pitanja, koja se tiču upravo žena.

“Što se tiče naših penzionera, večeras smo iznenadili naše dame, jer će one prve doviti kartice za besplatan javni prevoz. Ostalima ćemo u aprilu ćemo podjeliti kartice za besplatan javni prevoz, dok podjela kartica za povoljniju kupovinu u marketima, apotekama i na mnogim drugim mjestima takođe kreće u isotm mjesecu. Kada je riječ o našoj najstarijoj populaciji, očekuje nas još mnogo toga- druženja oko Dan Grada, slave Grada kao i obilježavanje njihovog dana”, kazao je Stanivuković.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *