U januaru povećanje penzije, ne zna se još koliko

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović izjavio je da će Vlada Republike Srpske donijeti odluku koliko će biti redovno usklađivanje, odnosno povećanje penzija za januar svim penzionerima u Srpskoj.

“Odluku o usklađivanju penzija za januar 2024. godine Vlada će donijeti kada istekne ova godina i kada Republički zavod za statistiku objavi parametre o procentima rasta prosječne plate i inflacije u Republici Srpskoj”, precizirao je Trifunović novinarima, nakon sastanka predstavnika ovog udruženja sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Trifunović je napomenuo da uslovi priliva sredstava u budžet diriguju sva budžetska povećanja, uključujući i povećanja penzija u Republici Srpskoj.

On je podsjetio da je Zakonom o penzijsko-invalidskom osiguranju Republike Srpske propisano da se penzije svakoga januara usklađuju sa dijelom procenta rasta prosječne plate i inflacije u Republici Srpskoj.

Komentarišući najavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će decembarske penzije biti isplaćene prije Božića, Trifunović je izrazio zahvalnost, ističući da će isplata biti 4. ili 5. januara.

Trifunović je rekao da se penzioneri osjećaju privilegovani kod Vlade Republike Srpske, jer se penzije nalaze u prvom redu isplate iz budžeta Srpske.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *