Upriličeno prvomajsko druženje za 800 penzionera u Sarajevu

Opština Novi Grad Sarajevo organizovala je prvomajsko druženje sa novogradskim penzionerima u ambijentu Parka šume Mojmilo i tako ozvaničila početak novog režima rada ovog parka.

Oko 800 članova Centra za akitvno i zdravo starenje Novi Grad i Udruženja penzionera Novi Grad uživali su uz roštilj, osvježenja i svedalinke u zelenoj oazi Parka šume Mojmilo, saopšteno je iz Opštine Novi Grad.

Dodaje se kako je radost prvomajskih praznika sa njima podjelio i opštinski načelnik Semir Efendić.

Ovom prilikom Efendić je istakao značaj ovakvih druženja i poručio da se Opština Novi Grad odlučila da proslavom prvog maja oficijelno ozvaniči i početak rada Parka šume Mojmilo sa novim sadržajima i uređenjem.

“Odziv je zaista bio masovan, imali smo prijavljenih oko 600 penzionera iz Udruženja penzionera Opštne Novi Grad i oko 200 penzionera iz Centra za aktivno i zdravo starenje Novi Grad. Mi smo odabrali da upravo sa ovom populacijom ozvaničimo početak rada Parka šume Mojmilo. To je dio populaciije koji najviše treba našu brigu, jer svi ostali će se nekako pobrinuti za sebe, ali za penzionere je red da to učinimo mi”, poručio je načelnik Efendić.

Predsjednik Udruženja penzionera Novi Grad Ahmed Bešić poželio je svim građanima sretne prvomajske praznike i poručio da su sretni što su stanovnici opštie Novi Grad i da Opština uvijek ispunjava sve njihove potrebe i zahtjeve.

“Želim svim građanima, a posebno penzionerima da čestitam 1. maj. Veliko mi je zadovoljstvo što smo se ovdje okupili”, rekao je, između ostalog, Bešić.

Jedna od korisnica Centra za aktivno i zdravo starenje Mina Zerem izrazila je zahvalnost Opštini Novi Grad istakavši kako su ovakva druženja za osobe treće životne dobi od velikog značaja.

(Izvor i foto: faktor.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *