Uskoro otvaranje Centra za zdravo starenje u Vogošći

Ugovor o ustupanju na korištenje poslovnog prostora za realizaciju projekta Centra za zdravo starenje Vogošća potpisan je juče. Ugovor je zaključen između Opštine Vogošća i Udruženja za očuvanje kulturnog nasljeđa i tradicije „Sahan“.

Opština Vogošća će na osnovu Ugovora dodijeliti finansijska sredstva u ukupnom iznosu do 30.000,00 KM za implementaciju projekta Centra za zdravo starenje Vogošća, koja su planirana Budžetom Općine Vogošća.

Udruženje „Sahan“ je odabrano na osnovu Javnog poziva za realizaciju projekta Centra za zdravo starenje i prema Projektnom prijedlogu koji su isti dostavili realizovati će se sljedeće aktivnosti i to: kulturno – edukativni sadržaji, kreativne radionice, rad u sekcijama, obilježavanje značajnih datuma za zdravstvo, obilježavanje značajnih datuma vezanih za socijalnu zaštitu, prvu pomoć, Dani Općine Vogošća, obilježavanje državnih i vjerskih praznika, realizacija rekreativnih programa i razvijanje volonterizma i međugeneracijske solidarnosti.

Ugovor je zaključen na period trajanja navedenog projekta i to na 12 mjeseci, sa mogučnošću produženja na još 12 mjeseci pod istim uslovima, a u svrhu realizacije projekta Centra za zdravo starenje Vogošća.

(Izvor i foto: hayat.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *