Važno obavještenje korisnicima hrvatskih penzija u BiH

Hrvatski zavod za penzijsko osiguranje obavijestio je korisnike penzije s prebivalištem u BiH da trebaju dostaviti potvrdu o životu za 2024. godinu.

“Obavještavamo korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u Bosni i Hercegovini kojima se mirovina iz hrvatskog mirovinskog osiguranja isplaćuje u Bosnu i Hercegovinu da su elektroničkim putem razmijenjeni podatci potrebni za redovitu isplatu mirovina radi sprječavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina. Korisnici za koje su na navedeni način razmijenjeni podaci ne trebaju u 2024. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu”, saopštio  je Hrvatski zavod za penzisjko osiguranje.

Korisnicima penzije za koje nisu razmijenjeni podaci elektronskim putem, na kućne adrese poslane su 22. februaru štampane potvrde o životu za 2024. godinu.

Radi isplate penzija iz hrvatskog penzijskog osiguranja korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za penzijsko osiguranje do 31. marta 2024.

(Izvor: jabuka.tv)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *