Za bijeljinske penzionere nema ogreva na odloženo plaćanje

Zima je na pragu, a jedan od najvećih izdataka koji je prati je nabavka ogreva. Ni ove godine, nažalost, bijeljinski penzioneri, uprkos skromnim primanjima, neće moći dobiti ogrev na odloženo plaćanje, objašnjava predsjednik Udruženja penzionera Bijeljina Đuro Stanojlović.

“Iako je Vlada odredila zagarantovanu cijenu za ogrev za penzionere, mi u Bijeljini nemamo stovarište Šuma RS. Najbliža šumska gazdinstva su nam u Loparama i Srebrenici pa je prevoz drva preskup. Imali smo i ugovor sa jednom lukavačkom firmom za prodaju uglja, ali pošto nam cijene ne mogu garantovati, odustali smo i od te saradnje. Mnogo bi nam značilo kada bismo mogli da riješimo ovaj problem jer nam se mnogo naših članova obraća upravo sa ovom molbom”, kaže Stanojlović za portal InfoBijeljina.

On podsjeća da ovo udruženje okuplja oko 11.500 penzionera, a da najnižu penziju prima oko 1.500 korisnika.

“Vlada RS je obezbijedila grant za pomoć penzionerima koji imaju penziju manju od 350 KM, ali ovo pravo nisu mogli da ostvare penzioneri sa srazmjenom penzijom. Nažalost, veliki dio njih je zbog tih nekih par desetina maraka penzije koje ostvaruju npr. u Federaciji ili nekoj drugoj zemlji regiona, ostao je bez ove pomoći. Smatramo da bi to trebalo ispraviti i omogućiti i svima da dobiju ovu povlasticu jer, prema našim saznanjima, dobar dio penzionera prima srazmjernu penziju manju od 350 KM “, upozorava Stanojlović.

(Izvor: infobijeljina.com, foto: Fena)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *