Za pomoć penzionerima u Šamcu utrošeno 46.000 KM

Udruženje penzionera u Šamcu je tokom prošle godine utrošilo ukupno 46.000 KM za pomoć penzionerima, izjavio je Srni predsjednik LJubomir Čordašević.

Čordašević je rekao da su od tih sredstava, nažalost, najviše dali za sahrane – čak 18.000 KM.

On je naveo da je, između ostalog, na humanitarne novčane pomoći bolesnim i socijalno ugroženim penzionerima koji su se javljali sa zahtjevima dato 10.000 KM, dok je za pomoć u vidu humanitarnih paketa izdvojeno 12.000 KM.

“Humanitarne pakete podijelili smo za 240 penzionera koji imaju malu penziju i koji su socijalno ugroženi prema kriterijumima Upravnog odbora Udruženja”, rekao je Čordašević, navodeći da u Udruženju imaju 850 penzionera sa penzijom nižom od 394 KM.

On je napomenuo da su pred novogodišnje i božićne praznike podijelili ugroženim i penzionerima na hemodijalizi 70 paketa brašna od po 25 kilograma, dobijenih od Opštinske organizacije Crvenog krsta Šamac.

Penzioner Mersad Bobić, koji na dijalizu ide nekoliko godina, izjavio je Srni da se od srca odrekao brašna kako bi usrećio bar jednog socijalno ugroženog penzionera.

Nevena Iljić, penzioner koja radi kao volonter u Udruženju, napomenula je da je međugeneracijska pomoć značajna, te da od članarine koja je tri KM na mjesečnom nivou – koliko mogu pomažu penzionerima.

“Imamo oko 1.800 članova i svi redovno mjesečno plaćaju članarinu”, rekla je Iljićeva.

Udruženje penzionera Šamac ima svoj grant u budžetu opštine, koja za njih na godišnjem nivou izdvaja 12.000 KM, a pomoć uživaju i u rekreativnim aktivnostima i svim projektima koje realizuju.

(Izvor i foto: Srna)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *