Banjalučki Dom penzionera ugostio predstavnike ambasade NR Kine

Banjalučki Dom penzionera juče je ugostio predstavnike ambasade Narodne Republike Kine u BiH,  objavio je Dom penzionera Banjaluka.

Na prijem kod direktorice Bosiljke Bošnjak stigaso je Miao Dake, otpravnik poslova u ambasadi i Su Qiang, vojni ataše BiH.

Sastanku je prisustvovala i Zorica Kuzmanović Vasilić, direktorice JU Centar “Zaštiti me”, te šefovi odsjeka ustanove Dom penzionera..

Domaćini su goste upoznali sa organizacijom, trenutnim i budućim aktivnostima Doma, te izazovima sa kojima se Dom susreće u svom radu.

U toku razgovora razmijenjene su ideje i prijedlozi o mogućoj budućoj saradnji Doma i Ambasade NR Kine u BiH,  a nakon sastanka izvršen je djelimičan obilazak prostorija Doma.

“U znak zahvalnosti gostima su uručeni pokloni rukotvorine Zmijanjskog veza, Udruženja Duga, kako bi se priča o našoj tradiciji i kulturi širila što dalje”, navode iz Doma.

Ističi da su gosti oduševljeni izgledom ustanove, ali i konceptom rada, a posebno srdačnošću i toplinom, kojom su ih dočekali, ali i sa kojom se ophode prema njihovim korisnicima.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *