Banjalučki penzioneri dobijaju besplatan javni prevoz: Evo šta treba od dokumenata

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da je danas istorijski i važan datum za grad, jer su dugo čekali da besplatan prevoz postane stvarnost.

“Tri godine smo čekali da penzioneri dobiju besplatan javni prevoz. Svih tih godina radili smo jako i istrajno da 48.000 penzionera i lica starijih od 65 godina, doživotno dobije besplatan javni prevoz”, rekao je Stanivuković.

Prema riječima gradonačelnika, danas počinje prijava za besplatan prevoz, a prvi putnici sa ovom povlasticom očekuju se od 1. maja.

Koordinator ovog projekta Tanja Plačković istakla je da građani starije životne dobi u svakoj mjesnoj zajednici mogu predati zahtjev za doživotnu mjesečnu kartu.

“Svi penzioneri koji žele iskoristiti pravo na besplatan javni prevoz, potrebno je da u prostorijama bivšeg Vojnog odsjeka, Udruženja penzionera Grada Banja Luka u Grčkoj ulici, ali i u prostorijama svih mjesnih zajednica uz popunjen zahtjev prilože: dvije fotografije, kopiju lične karte, uvjerenje o prebivalištu i ček od posljednje penzije. Kada je riječ o licima starijim od 65 koja nemaju penziju, umjesto čeka od penzije potrebno je da prilože ovjerenu izjavu da ne uživaju penziju ovdje niti u inostranstvu”, rekla je Palačkovićeva.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *