Jedini u Srpskoj: Dva udruženja penzionera u Trebinju

Trebinje je jedina lokalna zajednica u kojoj postoje dva udruženja penzionera i tako je već sedam godina. Udruženje penzionera Grada Trebinja i Gradsko udruženje penzionera Trebinje to su nazivi, najstariji južnjaci zbunjeni i ogorčeni.

– Žalosno, mi se uvijek dijelimo a zašto mi smo svi jedno i trebali bi biti i sada i zauvijek jedno. Šta znam, ne znam, stranački sigurno. Jesam penzioner ali nisam član nijednog. Ne treba nas dijeliti. Ono što najstarije Trebinjce dodatno zbunjuje jeste i činjenica da su oba udruženja pod istim krovom – kažu trebinjski penzioneri.

Za istim stolom kod gradonačelnika bila su dva predsjednika. Zajednički jezik teško je naći. Raskol je počeo zbog izbora 2017. godine, a nastavio se zbog para, i dalje traje.

– Kod nas ova dva udruženja nikada se neće udružiti dok god Grad Trebinje dodjeljuje novčana sredstva po meni, nezakonito drugom udruženju – ističe Mirko Milojević, predsjednik Udruženja penzionera Grada Trebinja.

– Oni na mjesečnom nivou imaju preko 12.000 maraka, to je na godišnjem nivou 144.000 najmanje, a nama Grad na 3.300, daje grant 63.000 maraka – priča Risto Masleša, predsjednika Gradskog udruženja penzionera Trebinje.

Mirko Ćurić nam odgovara da ne favorizuje jedno udruženje ali i priznaje da iznos grantova nije isti. Gradonačelnik pokušava da pomiri dvije zaraćene strane, kaže probaće i sa paketima pomoći. Bogu se moli da će uspjeti.

Ja se nadam, i Vaskršnji je post. Treba da praštamo jedni drugima i upravo do Vaskrsa nadam se u narednom periodu da budemo jedno – kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Trebinje trenutno broji oko 7.800 penzionera. Koliko ih je u kom udruženju niko ne zna jer dva predsjednika ni oko toga ne mogu da se slože. Kažu slože se kada treba popiti kafu ili rakiju.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *