Banjsko liječenje za penzionere u Bijeljini

Za penzionere je od izuzetnog značaja banjska rehabilitacija, a Udruženje penzionera iz Bijeljine već dugo godina ima mogućnost da, zahvaljujući Vladi RS, koristi desetodnevne besplatne boravke u šest banja u Srpskoj.

Kako navode u ovom Udruženju, broj korisnika je iz godine u godinu veći, tako da su ove godine, na banjsko liječenje poslali 74 penzionera.

“Molbe je podnijelo 289 penzionera, a dobili smo odobrenje za 74. Prošle godine smo imali odobrenje za 28, a moram da pojasnim da se bodovanje vrši na osnovu Pravilnika koji je usaglašen sa Republičkim udruženjem penzionera”, ističe predsjednik udruženja Đuro Stanojlović.

Dodao je da će oko 50 penzionera sa rang liste od 289 molbi koje su podnosili, koristiti banjsku rehabilitaciju na teret Udruženja penzionera grada Bijeljina.

Sredstva su obezbijeđena od članarine, a dio sredstava su dobili i od Gradske uprave.

“Bili bismo srećni kad bi nam Gradska uprava izašla u susret i pomogla da povećamo broj penzionera koji bi koristili usluge Banje Dvorovi, kao što rade i druge lokalne zajednice. Ta sredstva bi pomogla ne samo penzionerima, nego bi bila finansijska podrška i Banji Dvorovi, s obzirom da je naš grad osnivač Banje”, kaže Stanojlović.

(Izvor: Semberija info; Foto ilustracija: yandex)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *