Da li je Dom za stare dobro ili loše rješenje?

Neki ljudi moraju da stave svoje roditelje u domove za stara lica, budu prinuđeni na tako nešto, ali se sigurno dovijeka pitaju da li su učinili veliki grijeh. Neki misle da je to ok, a drugi ne.

Jedna poruka o tome je izazvala mnogo diskusije na društvenim mrežama.

“Rodiš djecu, mlada ostaješ udovica, sama ih školuješ, kupiš im kuće kad odrastu, one te poslije nedjelju dana bolesti strpaju u starački dom. Velike vjernice su, jedna monahinja, a druga inventar u crkvi. To je sudbina jedne žene. Ta žena je moja rođena tetka”, glasi tvit jednog korisnika koje je mnoge rastužio.

Njegova objava imala je veliki broj komentara, a mišljenja o ostavljaju roditelja u staračkim domovima su podijeljena.

“Sama ću otići u dom, čovjek na vrijeme treba da obezbjedi starost, a ne samo djecu i da im padne na leđa. Djeca treba da idu svojim životom i da se poštuju sa roditeljima”, glasi jedan komentar.

Sa druge strane ima i onih koji navode da ne treba da osuđujemo kćerke koje su to učinile, jer nije izneta pozadina priče.

“Joj kako je ovo diskutabilna tema… Teško je, ne znamo cijelu situaciju da možemo komentarisati. Ali recimo moji baba i djeda kada su pali u krevet, nije mi bilo teško da skuvam ili nešto da uradim za njih, ali kad sam pomislila na kupanje i presvlačenje pelena kunem se da za to nisam bila sprema”, navela je jedna korisnica, prenosi Stil.

Čovjek koji je podijelio ovaj tvit kaže da je jako ogorčen zbog svega.

“Moj brat i ja njegujemo našu majku, iako imam i dijete sa posebnim potrebama. Ni u ludilu je ne bih dao u dom”, dodao je on.

“Kao neko ko je radio kao njegovatelj nikada roditelje ne bih dala u dom. Bez obrzira što bi imala svu moguću njegu, da vi znate koliko oni pate”, navodi se u jednom od komenatara.

(Izvor: srpskainfo.com)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *