Derventa: Podrška Gradske uprave penzionerima značajan podstrek

Dobra saradnja i neizostavna podrška Gradske uprave koja u značajnoj mjeri olakšava rad Udruženja penzionera u Derventi istaknuta je danas prilikom posjete gradonačelnika Milorada Simića sa saradnicima ovom udruženju.

Derventsko udruženje penzionera broji 3.935 članova, o njih više od 500 prima najnižu penziju. Kako bi im bili omogućni što pristojniji uslovi života, grad je ove godine iz budžeta izdvojio 70.000 KM za kupovinu lijekova i potrošnju električne energije za najugroženije članove, što je za 10.000 KM više u odnosu na prošlu godinu.

Za potrebe ove kategorije iz budžeta je izdvojen i grant u iznosu od 4.000 maraka, te još 1.900 za projekte i 7.000 KM za krečenje prostorija.

Gradonačelnik Milorad Simić kazao je da Gradska uprava nastoji da ostvaruje dobru saradnju sa ovim udruženjem i pomogne potrebe ove grupe stanovnika, a tim povodom je penzionerima doniran novi televizor.

“Pored osnovnih sredstava koje obezbjeđujemo, uvijek treba slušati potrebe korisnika i pomoći. Na uvid sam imao broj penzionera u Derventi, kao i visine penzija, koje su ispod prosjeka, što je nezavidna situacija, ali, iako lokalna zajednica nije u prilici to da popravi, možemo im izaći u susret. Uvijek ima prostora da pružimo podršku, naročito za korist većeg broja sugrađana”, kazao je Simić.

Da dobra saradnja i razumijevanje vladaju između ovog udruženja i Gradske uprave potvrdio je i predsjednik Udruženja penzionera Veljko Spasenić.

“Mi u udruženju cijenimo solidarnost i humanost, a kroz članarinu koju izdvajamo, upotpunjujemo organizacione i humanitarne potrebe. Isto tako, podršku nam pruža i lokalna zajednica. Ove godine za subvenciju troškova struje izdvojeno je 52.500 KM za 525 korisnika, dok je lijekovima pomognuto 136 korisnika sa 19.693 KM”, kazao je Spasenić dodavši da je podrška iz budžeta stigla i za druge potrebe.

(Izvor i foto: Derventski list)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *