Direktori razmjenili iskustva o penzijama u njihovim državama

U periodu od 22. do 24. septembra 2023. godine u Bečićima, Republika Crna Gora, održan je 13. susret direktora/ravnatelja fondova/zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje država nastalih na području bivše SFRJ, u organizaciji Fonda PIO Crne Gore.

Na Susretu na kojemu je središnja tema bila “Nastanak i reforma penzijskog sistema sa osvrtom na uslove za starosnu penziju – ko radi najduže, a ko najkraće u regionu?”, učestvovali su direktori nosioci penzijskog osiguranja regije sa saradnicima.

Federalni zavod za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje predstavljao je direktor Halil Subašić sa saradnicima, dok je Fond PIO Republike Srpske predstavljao direktor Mladen Milić.

Ovaj Susret dodatno je pridonio nastojanju svih država da njihovi nosioci penzijskog osiguranja unaprijede i ostvare još uspješniju saradnju, na zadovoljstvo zajedničkih korisnika i osiguranika.

Tokom sastanka obrađen je niz tema koje su od posebne važnosti za sve nosioce penzijskog osiguranja regije.

Neke od ključnih tema rasprave bile su daljnji razvoj saradnje, razmjena podataka elektronskim putem, razvoj e-usluga, postupci preračuna penzija primjenom odredbi ugovora o socijalnom osiguranju, a prezentirani su i statistički podaci poslovanja svih nosioca osiguranja iz regije.

(Foto: Fond PIO/MIO FBiH)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *