Dnevni centar deceniju i po druga kuća starim osobama

Stotine pripadnika najstarije populacije u Trebinju, željnih druženja i različitih zanimacija, prošlo je u 15 godina postojanja kroz Dnevni centar za stare osobe u ovom gradu.

Centar je povodom Međunarodnog dana starih osoba i sedmice posvećene najstarijoj populaciji posjetio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, te predstavnici Centra za socijalni rad iz ovog grada, ustanove koja je i osnivač Centra.

Podsjetivši da oko 700 osoba koristi različite usluge Centra za socijalni rad, Zoran Anđušić, direktor ove javne ustanove, kaže da od ovoga broja njih 570 dobija pomoć i njegu drugog lica i da su to uglavnom stare osobe jer njihov zadatak i jeste da sprovode različite aktivnosti koje podrazumijevaju da život socijalno ugroženih i starih osoba učine dostojanstvenijim.

“Mi već dugi niz godina provodimo različite okupacione, zdravstveno-preventivne, kulturno-zabavne i rekreativne sadržaje koje, u okviru projekta ‘Briga o starima’, realizujemo zajedno sa pripadnicama Kola srpskih sestara i Crvenim krstom Trebinje upravo u ovoj našoj organizacionoj jedinici Dnevni centar za stare osobe”, istakao je Anđušić.

Gradonačelnik Mirko Ćurić kaže da je Gradska uprava, shodno mogućnostima i realnim zahtjevima, i do sada izlazila u susret najstarijoj populaciji, a to će raditi i ubuduće.

Socijalni radnik Tanja Manojlović radi sa najstarijom populacijom i kaže da je trebinjski Centar za socijalni rad jedan od rijetkih u Republici Srpskoj koji ima uslugu dnevnog zbrinjavanja starih osoba.

(Izvor i foto: nezavisne.com)

 

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *