Dobra saradnja Udruženja penzionera i načelnika Opštine Jajce

Opštinski načelnik Edin Hozan posjetio prostorije Udruge/udruženja umirovljenika/penzionera opštine Jajce, koja se može pohvaliti brojem od preko 2.500 članova. U ugodnoj atmosferi, predsjednik udruženja Hedviga Kajić srdačno je dočekala načelnika te ga upoznala s trenutnim aktivnostima i planovima za naredni period.

Tokom posjete razgovaralo se o nizu važnih tema. Jedna od njih je isporuka ogrevnog drveta za penzionere, što predstavlja značajan korak u poboljšanju kvalitete života članova. Raspravljalo se i o potrebama doma za starije osobe, kao i pripremama za održavanje koncerta u Jajcu, koji će okupiti zborove iz Jajca, Donjeg Vakufa, Travnika i Bugojna, te tako promovirati kulturnu raznolikost i zajedništvo.

Nadalje, istaknuta je važnost nabavke računarske opreme, koja će omogućiti članovima udruge pristup modernim tehnologijama i obrazovnim resursima. Takođe, raspravljalo se i o povećanim troškovima davanja novčane pomoći za umrle članove, što ukazuje na potrebu za konstantnom podrškom i solidarnošću unutar zajednice. Samo u ovom mjesecu, nažalost, preminulo je 17 penzionera, što dodatno naglašava važnost socijalne brige i podrške.

Važno je istaknuti i izvrsnu saradnju između Udruženja penzionera i općinskog načelnika. Kao rezultat te suradnje, predloženo je uvođenje inicijative nazvane “Kafica sa načelnikom”, koja bi omogućila članovima udruge direktniji kontakt s lokalnom vlasti i priliku za iznošenje svojih ideja i potreba.

“Meni uvijek draga posjeta našim penzionerima/ umirovljenicima U razgovoru s predsjednicom Kajić Hedvigom upoznao sam se s aktivnostima ove vrijedne i plemenite kategorije našeg društva”, rekao je Hozan.

U toku je isporuka ogrevnog drveta, naravno neizostavni dio naših razgovora je dom za starije osobe. Svaka moja posjeta obilježena je toplom dobrodošlicom i ugodnim razgovorom. Uvjeren sam da će ovi vrijedni ljudi uspjeti realizovati sve zacrtane ciljeve u 2024. godini. Naša saradnja traje godinama, i svaki put se oduševim njihovim radom, projektima i entuzijazmom. Za kraj sam poželio dobro zdravlje i nastavak naše saradnje u budućnosti. Naši vrijedni penzioneri zaslužuju svaku moguću pažnju, poručio je Hozan.

Posjeta načelnika Hozana ovom Udruženju bila je prilika za daljnje jačanje veza između lokalne uprave i civilnog društva, te potvrda predanosti u rješavanju problema i unaprjeđenju kvalitete života svih građana.

(izvor i foto: jajce-online.com)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *