Stanivuković: Penzioneri me stalno pitaju kad će besplatne karte

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženja penzionera grada o doživotnim besplatnim kartama javnog prevoza za penzionere i osobe starije od 65 godina koje nemaju status penzionera.

“Svakog penzionera koga srećem, pita me kada kreće podjela besplatnih karata”, rekao je Stanivuković, te je zbog toga i održan sastanak sa Udruženjem penzionera.

Ovo je politika od koje ne želi da odustane ni jedan penzioner.

“Organizovali smo bezbroj događaja i aktivnosti. Naša politika je politika zdravog starenja, a takođe i politika mobilnosti ili kretanja, jer je starijim ljudima teško kretati se i čekati u redovima da bi kupili kartu. Godinama se mobilnost penzionera smanjuje i ovo je jedna od najjačih politika”, rekao je on, te dodao da će svi penzioneri imati besplatne karte, koje važe jednu godinu, te će ih jednom godišnje dobijati, a ovo pravo, kako kaže imaju doživotno.

“Pravo na besplatne karte imaju i osobe starije od 65 godina koji nisu ostvarili penziju. Osam hiljada je takvih ljudi koji su radili u nekim firmama a nije im povezan staž”, rekao je on.

(Izvor: Nezavisne; foto: Grad Banja Luka)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *