Dom za stare u Han pjesku biće završen do kraja marta

Rekonstrukcija i prenamjena dijela Doma zdravlja na Han Pijesku u dom za stara lica trebale bi da budu završene do kraja marta, a vrijednost radova je oko 571.000 KM, rekao je Srni načelnik opštine Slobodan Đurić.

“Za adaptaciju objekta za stara lica donator će obezbijediti 90.000 KM u okviru PIPLS projekta, a preostali dio će biti izdvojen iz opštinskog budžeta, dok je za opremanje doma u budžetu za narednu godinu planirano 200.000 KM”, rekao je Đurić.

On je istakao da će u ovom adaptiranom dijelu Doma zdravlja “Dr Milenko Narančić”, koji nije u upotrebi, nakon završetka radova moći da se smjesti 27 lica treće životne dobi sa područja opštine Han Pijesak.

Đurić je dodao da će u ovoj ustanovi biti zaposleno 14 lica i izrazio nadu da će dom biti samoodrživ.

PIPLS projekat ima za cilj da unaprijedi pristup ključnim javnim uslugama u jedinicama lokalne samouprave kroz bolje upravljanje imovinom i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu.

Projekat finansira švedska Ambasada u Sarajevu, a implementira i sufinansira Razvojni program UN u BiH u saradnji sa partnerskim jedinicama lokalne samouprave.

(Izvor i foto: Srna)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *