Donacija Domu za starija lica “Sunce”

Domu za starija lica “Sunce” u Rogatici, uz posredovanje Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, od Evropske unije stigla je značajna donacija u medicinskoj zaštitnoj opremi pri radu sa starijim i bolesnim licima.

“Radi se o ogrtačima za jednokratnu upotrebu koja se koristi u zdravstvu. Tu su i hirurške maske i maske bez filtera, te lateks rukavice bez pudera u ukupnoj vrijednosti od preko 4300 maraka”, navode iz Doma za stara lica “Sunce”.

Ističu da je u pitanju medicinska zaštitna oprema koju svakodnevno koriste medicinski radnici i njegovateljice pri radu sa bolesnim i nepokretnim licima.

Direktor Doma Radomir Ćućula kaže da su sada rezerve opreme povećali za naredna dva do tri mjeseca, osim ogrtača kojih će imati i za nešto duži period.

” Zahvaljujemo se donatoru, ali i posredniku koji je omogućio da i do nas dođe ova korisna zaštitna oprema čijom upotrebom ćemo olakšati rad našim radnicima ali i korisnicima usluga, među kojim su uglavnom starija lica, ne samo sa područja opštine Rogatica nego i susjednih opština i šire”, rekao je Ćućula.

(Izvor i foto: 058.ba)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *