Donacije već pristižu: “Mozaik prijateljstva” organizuje prazničke ručkove

Udruženje građana “Mozaik prijateljstva” obilježiće sve predstojeće zimske praznike sa osmijehom na licu i uz raznovrsnu hranu, kolače i muziku.

Miroslav Subašić, predsjednik UG “Mozaik prijateljstva”, najavio je proslavu Nove godine i podjelu paketića za najmlađe 29. decembra, dok je 30. decembra planirana, kako kaže, proslava Nove godine za stara lica, a 31. decembra organizovaće proslavu Nove godine za sve korisnike javne kuhinje “Obrok ljubavi”.

“Takođe, obilježavamo katolički Božić 25. decembra, za sve koji ga slave”, rekao je Subašić za “Nezavisne novine”, te dodao da pravoslavni Božić proslavljaju 6. januara.
“Srpsku novu godinu proslavićemo 13. januara”, naveo je on.

Dodaje da će se potruditi da sve ove praznike proslave na što svečaniji način.

“Želimo da naši korisnici na stolu imaju supu, sarmu, meso, pitu, ribu, kolače, muziku i najbolji provod”, objasnio je on.

Prema njegovim riječima, donacije povodom praznika koji uskoro dolaze već pristižu.

“‘Pošte Republike Srpske’ su nam uručile veliku donaciju, a pomoći će nam da obezbijedimo našim korisnicima kompletno obilježavanje Božića. Na ovoj donaciji smo im veoma zahvalni”, istakao je on, dodajući da im je ova donacija od velikog značaja.

“Pristižu donacije i mnogih drugih firmi”, rekao je on i dodao da se nada da će se u sve ovo uključiti i najveća snaga Republike Srpske, a to je, kako ističe, narod.

“Narod će kod svojih kuća praviti kolače, pite, a to je najveća podrška ‘Mozaiku prijateljstva'”, naveo je on.

Povodom Nove godine “Mozaik prijateljstva” je od Djeda Mraza poželio da u 2024. godini naprave socijalno preduzeće, kako bi ljudi iz javne kuhinje mogli raditi, a takođe da smanje redove u javnoj kuhinji.

“Što se tiče ovog preduzeća, moramo priznati da je to jedan veliki korak, ali i izazov, i da smo napravili četiri podjedinice koje bi služile da imamo gdje ostaviti hranu kada krenemo sa proizvodnjom”, objasnio je on.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *