Drinić najavio Dnevni centar u Boriku: Kutak za druženje penzionera

Penzioneri su decenijama gradili društvo i zbog toga moramo imati međugeneracijsku solidarnost. Za naše najstarije sugrađane obezbijedili smo besplatan prevoz, obezbijedićemo i kartice prijateljstva na osnovu kojih će imati popust pri kupovini hrane, lijekova, sredstava za higijenu, namještaja i robe široke potrošnje, rekao je narodni poslanik Nebojša Drinić, član Savjeta MZ Borik na današnjem sastanku sa penzionerima iz Borika.

Mnogobrojni penzioneri iskazali su zahvalnost za postavljanje novih klupa u Boriku i rampe kod Sportske dvorane “Borik” i brojne akcije koje je Drinić inicirao kao član Savjeta Mjesne zajednice Borik.

“Nikad se više nije radilo na uređenju Borika i zaista ovo naselje je poprimilo sasvim drugačiji, ljepši izgled. Postavljanjem česme u dvorištu Osnovne škole „Branko Ćopić“, novim košarkaškim terenom, vodilo se računa o djeci i mladima, a postavljanjem novih klupa i uređenjem zelenih površina nove generacije i Grad Banjaluka pokazuju brigu i o nama starijima”, rekao je Vitomir Šajinović, penzioner iz Borika.

“Penzioneri zaslužuju bolji i kvalitetniji život odmah, a ne za 16 godina. Mi im ne možemo povećati penzije, jer to nije u našoj nadležnosti, ali im možemo rasteriti budžet doživotnim karticama za besplatan prevoz koje ćemo podijeliti povodom Dana grada i karticama prijateljstva. Pripremamo i Dnevni centar u Boriku u kojem će naši penzioneri imati svoj kutak u kojem će moći da popiju kafu, čaj, porazgovaraju i druže se uz šah, domine”, naveo je Drinić.

(Izvor i foto: Nezavisne)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *