Gradonačelnik sa 100.000 KM pomogao rad Udruženja penzionera Grada Zenica

Predstavnici Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica održali su danas sastanak sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, a kako bi se zahvalili Gradskoj upravi Zenica i gradonačelniku na nesebičnoj podršci koju im pruža u proteklom periodu.

Ovom prilikom gradonačelnik Kasumović ih je informisao kako su im ranije donirali 20.000 KM, a da je poslan nalog za isplatu još 80.000 KM za podršku u njihovom radu.

“Pored tih 100.000 KM, u Budžetu za narednu godinu ponovo sam planirao 100.000 KM za rad vašeg udruženja, odnosno za sve naše penzionere. Osim toga, u proteklom periodu smo vam adaptirali dva doma u kojima se družite, a što će svakako biti praksa i u narednom periodu. Pominjete društveni dom u Orahovici, nastojati ćemo vam pomoći i za njegovu adaptaciju”, poručio je gradonačelnik Kasumović na sastanku.

Mirnas Buljubašić, predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica, izrazio je veliku zahvalnost na doznačenim sredstvima, ali i sredstvima koja je gradonačelnik Kasumović planirao i u Budžetu za narednu godinu.

“Podrška koju nam pružate uistinu daje nadu da su penzioneri konačno poštovani i uvaženi kako im i dolikuje. Zahvaljujući vašoj podršci, ali i našem domaćinskom odnosu prema sredstvima kojima raspolaže Udruženje, postigli smo mnogo toga. Uredovali smo posmrtnice, subvencije, pakete, a tendencija je da u budućem periodu pomažemo one koji su sami u stanovima, te naročito kategorije s posebnim potrebama. Također, ulažemo veliku energiju da izradimo i socijalnu kartu. Naravno, sve navedeno ne bi bilo moguće bez razumijevanja gradonačelnika i Gradske uprave Zenica, na čemu smo vam neizmjerno zahvalni”, poručio je Buljubašić.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *