Hoće li penzioneri u Federaciji dobiti 13. penziju?

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike još nije odgovorilo na zahtjeve penzionera o isplati 13. penzije.

Mustafa Trakić, član Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika/penzionera FBiH, kaže kako će čekati odgovor najkasnije do kraja aprila.

“Očekujemo odgovor o 13. penziji do kraja aprila. Mi iz Zeničko-dobojske županije smo direktno uputili zahtjev na Federalno ministarstvo rada i socijalne politike. Isto je učinjeno i iz Srednjobosanske”, kaže Trakić.

Potom je 20. prosinca 2023. godine usvojeno da to bude stav Saveza udruženja umirovljenika FBiH.

“Je li taj zaključak upućen Ministarstvu rada ispred Saveza, ne znam. To možemo znati na narednoj sjednici Upravnog odbora Saveza krajem veljače. Predsjednik Upravnog odbora Saveza, ukoliko se ukaže potreba, može sazvati i izvanrednu sjednicu, govori Trakić koji je predsjednik Saveza udruženja umirovljenika Zeničko-dobojske županije”m dodaje Trakić.

Ukazuje kako je umirovljenička populacija najviše pogođena inflacijom u našoj zemlji.

“Oni u vlasti su svojim zaposlenicima u federalnim ustanovama i poduzećima prije Nove godine uplatili po 1.260 KM. Sada će vjerojatno dobiti još po 1.260 KM i to može, a na naš zahtjev se šuti”, govori Trakić.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *