‘Kafa s gradonačelnikom’ u povodu Dana penzionera

U povodu obilježavanja Dana penzionera Udruženje penzionera/umirovljenika Konjic uz podršku Grada Konjica provelo je niz aktivnosti kojima su brojnim penzionerima uljepšali dan.

Pored obilaska članova koji se nalaze na liječenju u bolnici, podjele novčane podrške za 58 najstarijih penzionera, podjele poklon bonova za članove rođene od 1941. do 1945.godine i drugih aktivnosti, organizovano je i druženje “Kafa s gradonačelnikom” u Klubu penzionera.

Druženje je bilo prilika za susret konjičkih penzionera sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem, koji je čestitao Udruženju penzionera/umirovljenika Konjic na aktivnom i transparentnom radu, koji rezultira konkretnim mjerama koje starijoj populaciji mnogo znače.

“Udruženje penzionera/umirovljenika Konjic u kontinuitetu ima podršku Gradske uprave Konjic i želja nam je da budemo uz sugrađane u njihovim poznim godinama kada im je pažnja najpotrebnija.Većina ima porodice koje su tu, što je najvažnije, ali i društvo mora jednim dijelom biti na raspolaganju onima koji su decenijama gradili i razvijali Konjic i Bosnu i Hercegovinu”,kazao je gradonačelnik Ćatić sa željom upućenom penzionerima za dobro zdravlje i dane ispunjene druženjem, kakav je bio današnji.

“Konjički penzioneri žive životom kakav imaju i svi ostali penzioneri u Bosni i Hercegovini. Zahvalni smo što Gradska uprava Konjic i gradonačelnik Ćatić imaju osjećaj i razumijevanje prema nama kroz redovna izdvajanja za naše aktivnosti, te kroz sve druge vidove pomoći, kojima dokazuju da nam hoće i žele pomoći. I ove godine Dan penzionera uspjeli smo obilježiti na jedan dostojanstven način zahvaljujući toj podršci”, kazao je predsjednik Udruženja Edin Hajduk.ž

(Izvor i foto: Fena)

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *