Kartice prijateljstva nova povlastica za penzionere

Banjaluka je primjer dobre brige o penzionerima. Podijelili smo 1.200 kartica za besplatan prevoz penzionerima, ali to je samo dio projekta pažnje i poboljšanja kvaliteta života populacije treće dobi, rekao je narodni poslanik Nebojša Drinić, koordinator projekta za obezbjeđivanje kartica prijateljstva za sve penzionere.

Prema njegovim riječima, zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem, uveliko radi na tome da se penzionerima podigne životni standard i da je to prioritet.

“Uzimajući u obzir da veliki dio starije populacije ostvaruje minimalne penzije, te da često nemaju osnovne uslove za život, ulažemo ogromne napore da im obezbijedimo starost dostojnu čovjeka. Radimo na tome da svim penzionerima obezbijedimo kartice prijateljstva na osnovu kojih će kupovati po nižim cijenama hranu, lijekove i robu široke potrošnje, naveo je Drinić.

Dodao je da će se kontnuirano rješavati egzistencija starijih građana Banjaluke, a ne samo pred izbore.

“Odgovorna socijalna politika je okosnica naše političke platforme. Svaki naš korak usmjeren je ka građanima. Sistemski pomažemo svakom čovjeku po kategorijama. Kako budemo finansijski jačali povlasticu besplatnog prevoza omogućićemo svim penzionerima. Naši najstariji sugrađani su tokom svog radnog vijeka mnogo učinili za Banjaluku i za sve nas. Zato ne smiju biti zapostavljeni i borićemo se na sve načine da im se bar malo odužimo za sve”, naglasio je Drinić.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *