Od naredne godine besplatan javni prevoz za sve penzionere u Banja Luci

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sa saradnicima uručio je penzionerima sa najnižom penzijom besplatne kartice za javni prevoz.

Tom prilikom poručio je da je ponosan što 1.200 penzionera sa najnižom penzijom već treću godinu za redom ostvaruje svoje pravo na besplatan javni prevoz, dok je za sve ostale 30 odsto povoljniji, te naglasio da gradska administracija neće odustati od zacrtanog cilja, a to je da već naredne godine svi penzioneri imaju potpuno besplatan javni prevoz na području Banjaluke.

“Oko 40 hiljada naših sugrađana starijih od 65 godina od naredne godine imaće potpuno besplatan javni prevoz za sve gradske i prigradske linije”, istakao je gradonačelnik.

Kako je kazao, ovo je značajna podrška ovoj kategoriji stanovništva koja im olakšava mobilnost, te dodao da gradska administracija radi i na tome da dodatno olakša život penzionera.

“Aktivno radimo na izradi kartica prijateljstva kako bi penzioneri mogli ostvariti popuste na kupovine u marketima i apotekama. Zajedno sa kartama za prevoz na ovaj način penzioneri mogu ostvariti i veće uštede i ta sredstva iskoristiti za nešto drugo – istakao je on, te dodao da će se u narednom periodu nastaviti politike za poboljšanje životnih uslova za penzionere”, zaključio je Stanivuković, objavljeno je na sajtu Gradske uprave u Banjaluci.

Predsjednik Udruženja penzionera Zoran Uletilović istakao je svakom penzioneru znači svaki oblik pomoći.

“Besplatne karte za prevoz mnogo znače penzionerima sa najnižim primanjima. Cijena mjesečne karte je oko 17KM što nije mali iznos na primanje od 272 KM, je uz to je potrebno izdvojiti i novac za ljekove i sve ostalo”, rekao je Uletilović

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *