Koja je razlika između obične i LED sijalice i koju da odaberete

Razlika između obične sijalice i LED sijalice leži u tehnologiji koja se koristi za generisanje svjetlosti. Obična sijalica koristi žarulju sa tankom nitnom žicom koja se zagrijava kada električna struja prolazi kroz nju.

Ta toplota zatim stvara svetlost. Međutim, ova tehnologija ima nekoliko nedostataka. Obične sijalice troše više električne energije i brzo se troše, što dovodi do češće zamjene.

Sa druge strane, LED (Light Emitting Diode) sijalice koriste diode koje emituju svjetlost kao rezultat električne struje koja prolazi kroz njih. LED sijalice su efikasnije jer proizvode više svjetlosti sa manjom potrošnjom energije. One takođe traju duže od običnih sijalica i otpornije su na udarce i vibracije.

Kada birate između obične i LED sijalice, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora.

Prvo, LED sijalice su početno skuplje od običnih sijalica, ali se dugoročno isplati jer ćete uštedjeti na računu za struju i nećete ih morati tako često menjati. Takođe, LED sijalice dolaze u različitim bojama i jačinama svjetlosti, pa možete izabrati onu koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Ukratko, preporučujemo da odaberete LED sijalicu zbog njenih prednosti u pogledu energetske efikasnosti, trajnosti i manje potrebe za zamenskim sijalicama.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *