Nevjerovatno ali istinito: Udruženje penzionera glavni sponzor turneje Rolingstonsa

Rolingstonsi su objavili datume svoje američke turneje, koja će započeti 28. aprila 2024. godine u Hjustonu. Međutim, mnogima je za oko zapao, sponzor turneje.

Naime, sjevernoameričku turneju legendarnog benda podržaće AARP, odnosno Udruženje penzionera Amerike. To je AARP objavio i na svojoj web stranici. Tako članovi AARP-a imaju priliku ranog pristupa ulaznicama za njihove koncerte.

Internet je vrlo brzo “izgorio” na temu AARP sponzorstva.

Na Redditu je jedan korisnik napisao kako bonitete “neće imati ko da koristi, s obzirom na to da su njihovi fanovi vjerovatno prestari za članstvo u AARP-u”, prenosi Headliner.

Drugi je naveo kako se u vrijeme posljednje turneje Stonsa koju je gledao šalio da bi njihova turneja trebalo da bude nazvana “Steel Wheelchairs” umjesto “Steel Wheels”.

Ali, šale o bendu i “penzionerskoj” turneji traju barem od 1989. godine.

AARP je američko udruženje osnovano 1958. godine, a bavi se problematikom osoba starijih od pedeset godina. Kit Ričards, koji će ove godine proslaviti 80. rođendan je tako član AARP-a mogao da postane još 1993. godine. Slijede ga nešto stariji Džeger (koji je 80. rođendan proslavio ovog jula) i 76-godišnji Roni Vud.

Podijeli tekst sa drugima na:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *